Svetlom prevetraný dom v Buzene

Suppose Design Office / Dom v Buzene

Ako nezávislému pozorovateľovi mi príde, že jedno z neformálnych pravidiel architektúry je úmernosť medzi presklenenou plochou bočných stien a architektom nahovorenou úžasnou otvorenosťou budovy. A pritom sú to iba skleníky, moderné podnikateľské baroko pre manažérske opice. Tuto na truc vám príde kýsi trt a umiestni tie sklenené steny na strop. A dáva to zmysel.

Klasická kocka pretvorená v spleť malých uličiek, štvrť vyrobená podľa vlastných potrieb, bezpečná a zároveň mimoriadne otvorená. Z miestnosti máte “výhľad do ulice”. Na ulici môžete v kľude vyvalený pozerať na oblohu a zaspať. Rozbiť klasický dom a namiesto monolitu vytvoriť skupinu izieb chcelo okrem nápadu aj matku guráž a všetky jej deti. Žilinské krúpy, výkyvy teplôt, komora titulovane vkusných architektov sú istotne prekážkami. Ale Suppose Design Office sa domnievajú, že idú správnym smerom. Veruže hej!

via: dezeen odporúčam zavítať aj tam a prečítať si popis budovy od autora

Total
3
Shares

drahé čitateľstvo si myslí tototu